Is micro haar pigmentatie een delicaat werk?

De hoofdhuid of scalp is bij elke persoon verschillend, de ene persoon heeft een zeer dikke huid, de andere net een zeer dunne huid. Het plaatsen van pigment op de correcte diepte is dan ook specialistenwerk waar ervaring de grootste factor speelt om fijne stoppels te bekomen. Het is belangrijk u goed te informeren in een consultatie gesprek, met de uitvoerder, zodat u genoeg informatie kan inwinnen over hun werkwijze en de behandeling zelf.

Een uitvoerder of bedrijf moet zeker gecertificeerd zijn voor het uitvoeren van micro haar pigmentatie.

 

Wat is de haarlengte voor de shaven look?

Voor het mooi samenvloeien of blenden van de pigmentstoppels met de huidige haarstoppels is aanbevolen om het haar zo kort mogelijk te houden. We raden een lengte aan van 0,4 mm tot maximum 1 mm. Dit is op een doorsnee scheermachine de laagste stand, of scheren zonder kopje op de machine. Wij kunnen natuurlijk een een paar goede machines aanraden.

 

Wat als ik dun lang haar heb?

Bij mensen met dun, lang haar, waarbij de hoofdhuid zichtbaar is, plaatsen we pigmenten in de huid dicht rond de haartjes. In verschillende sessies bouwen we de densiteit op zodat de witte huid steeds minder zichtbaar wordt tussen de haren. Met deze techniek laten we je haar optisch voller lijken. Op basis van uw huid- en haarkleur kiezen we het pigment dat het best bij u past.

 

Wanneer is het eindresultaat bereikt?

Een MHP wordt geleidelijk aan in sessies opgebouwd om zo een natuurlijk resultaat te bekomen. Per sessie worden alle volledige zones gedaan. Het huidtype van de klant bepaalt mee hoeveel sessies er nodig zijn. Gemiddeld zijn het er drie. Indien een vierde sessie nodig blijkt (binnen 6 maanden na de startdatum) wordt deze gratis aangeboden. Er zijn dus geen extra of verborgen kosten.

De huid heeft twee tot drie weken nodig om te herstellen. Dus na twee tot drie maanden is het eindresultaat bereikt.

 

Hoelang duurt een sessie?

De tijd wordt natuurlijk vooral bepaald door de grootte van het te behandelen gebied en de dichtheid van de aanwezige haren. Het hoofd wordt in 4 verschillende zones ingedeeld. U kan per zone rekenen op anderhalf tot twee uur.

Tijdens de behandeling kan u rustig achteruit leunen en netflixen.

 

Is de behandeling pijnlijk?

Omdat er niet heel diep wordt geprikt in de huid valt de pijn heel erg mee, de meeste mensen voelen weinig van de behandeling. Er mag een paracetamol tot max 1 g genomen worden  voor de behandeling begint indien u een zeer gevoelige huid heeft. Gebruik van andere pijnstillers of aspirines zijn verboden aangezien deze bloedverdunnend werken. Eveneens mag u niet onder invloed van alcohol of drugs zijn.

 

Wat voor pigment gebruiken jullie?

Wij kijken op basis van huid- en haartype welk pigment het beste voor u geschikt is. We beschikken over de tijdelijke en de permanente pigmenten. Alle pigmenten die we gebruiken zijn specifiek ontwikkeld voor MHP.

De permanente pigmenten blijven langer in de huid, waardoor er minder vaak een touch-up nodig is. Deze pigmenten zijn echter niet geschikt voor ieder huidtype. U kan rekenen op onze expertise om de juiste pigmenten voor uw huidtype te kiezen.

 

Moet ik opletten met medicijnengebruik als ik een behandeling wil?

Het gebruik van bloedverdunners, aspirine of andere pijnstillers met uitzondering van paracetamol, moet 2 dagen voor de behandeling zeker gestopt worden. Indien u twijfels heeft over een medicijn vraagt u dit best na bij uw huisarts.

Het gebruik van minoxidil wordt afgeraden tijdens de behandelsessie. Het is aangeraden om 1 week voor start van een sessie en tot 2 weken na een sessie de minoxidil niet te gebruiken, dit omdat dit bloedvaten vergroot en de alcohol de geplaatste pigmenten kan aantasten. Zodra de behandeling klaar is en de pigmenten vast zitten in de huid mag u zonder problemen terug minoxidil smeren.

Maak ons erop attent dat u minoxidil gebruikt, dan kunnen we de termijn tussen de sessies daarop aanpassen. Als u al lang minoxidil gebruikt, heeft een onderbreking geen nadelig effect op uw haargroei.

 

 

 

Share