Micro Haar Pigmentatie

Micro Haar Pigmentatie of ook MHP genoemd is een techniek die een oplossing kan bieden voor mannen en vrouwen die te kampen hebben met haaruitval of uitgedund haar. Ook voor mensen met littekens in het haar kan deze techniek toegepast worden.

Soms spreekt men ook over tricopigmentatie of scalppigmentatieSMP. Je vindt ook informatie terug onder de Engelse benamingen Micro Hair Pigmentation of Scalp Pigmentation.

Uitgedund haar

Een densiteit kan worden toegepast bij dunner wordend haar. Dan wordt er optisch een hogere dichtheid gecreëerd, waardoor het haar voller lijkt. Het contrast tussen de hoofdhuid en het haar vermindert.

Haaruitval

Inhammen wegwerken of de haarlijn terug wat meer naar voren brengen voor een jongere look, zijn met een densiteit niet mogelijk. In dit geval dient te worden over gegaan naar een shaven look. Wanneer het haar te sterk is uitgedund, is een shaven look de beste optie. Ook indien u volledig kaal bent, is een shaven look mogelijk. Laat u goed informeren over de beste oplossing voor u tijdens een voorafgaand gesprek.

Littekens

Een MHP-behandeling kan dus onderverdeeld worden in twee categorieën, elk met hun eigen techniek, een shaven look of een densiteit. Voor een litteken (van bv een operatie of een haartransplantatie) kan één van deze beide technieken worden toegepast, afhankelijk van het kapsel. Ook bij alopecia areata kan dit een oplossing zijn. Tijdens een gesprek worden de wensen van de klant afgetoetst aan de mogelijkheden.

Door middel van micro haar naalden en pigmenten, die beiden speciaal ontwikkeld zijn voor MHP, worden er duizenden ‘haarstoppels’ gesimuleerd op het hoofd. Daardoor lijkt het haar of een geschoren hoofd voller.

Ik gebruik enkel biologisch afbreekbare pigmenten, die dus ook semi-permanent zijn. Dit kan een nadeel lijken, omdat dit dan jaarlijks moet worden bijgewerkt. Maar permanente pigmenten hebben naar mijn mening twee grote nadelen, die niet opwegen tegen het voordeel van blijvend te zijn.

Ten eerste krijgen permanente pigmenten na verloop van tijd een blauwe schijn. Ten tweede ‘groeien’ de pigmentpunten in de huid, waardoor ze groter worden dan de natuurlijke dikte van een haarfollikel. Als uw MHP er dan na verloop van tijd onnatuurlijk begint uit te zien, kan u alleen terugvallen op intensieve behandelingen, zoals laserbehandeling of détatoeage, waarbij u geen garantie hebt op een bevredigend eindresultaat.

Vandaar mijn keuze voor semi-permanente pigmenten. Een naturelle look staat bij mij voorop. Uiteraard gebruik ik ook enkel pigmenten die zijn gecertificeerd door het Ministerie van Volksgezondheid en voldoen aan de laatste EU-wetgevingen. Daarnaast zijn de pigmenten die ik gebruik ook veganistisch, maar dat is een puur persoonlijke keuze.

Je houdt dus na de initiële behandeling best ook rekening met een jaarlijkse touch-up. Het voordeel daarvan is dat uw MHP ook mee evolueert met de manier waarop uw haar verandert. Nieuwe kalere plekken, die er het jaar voordien nog niet waren, worden meteen ook behandeld. En indien u grijzer begint te worden, dan wordt het gebruikte pigment ook aangepast aan uw nieuwe haarkleur. Als u ooit op een punt komt in uw leven waarbij u minder behoefte heeft aan een voller kapsel, dan zal uw MHP gewoon stilletjes aan verdwijnen, zonder dat iemand dat echt merkt. Mensen zullen gewoon denken dat u uw haar aan het verliezen bent.

De naaldmodules die ik gebruik zijn ook speciaal ontwikkeld voor MHP. Ze zijn gepatenteerd en zijn de fijnste ter wereld. Ook de apparatuur is speciaal voor MHP behandelingen, zodat het resultaat zo naturel mogelijk is.

Uiteraard ben ik gecertificeerd en opgeleid voor het uitvoeren van MHP behandelingen. Ik kreeg in 2017 een unieke gecombineerde opleiding van de besten bij Medico Derm en The Color Studio in de Originele Tricopigmentatie (een gepatenteerde techniek). Daarnaast was ik de gelukkige uitverkorene om in 2020 Follicle Aesthetics over te nemen van Wesley. Gepassioneerd als hij was, wou hij zijn klanten in goede handen achterlaten. Om zijn klanten van dezelfde touch-ups te kunnen voorzien heeft hij mij opgeleid in de Scalp pigmentatie zoals hij die uitvoerde. Naar mijn gevoel kan ik nu het beste van beide werelden combineren.

Kort samengevat is MHP een gespecialiseerde tattoo techniek, waarbij specifieke naalden en pigmenten moeten worden gebruikt om tot een optisch vollere haardos of geschoren look te komen.

Wil je meer te weten komen over de mogelijkheden voor jou tijdens een gratis gesprek?